Επειδή έχει μεγάλη βιολογική αξία λόγω της πλούσιας ποικιλίας αρωματικών αυτοφυών φυτών ,δέντρων και  βοτάνων στις  εκτάσεις της Ελλάδος. Το μέλι μας ελέγχεται τακτικά από το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλα εργαστήρια. Έτσι σας προσφέρουμε μέλι υψηλής ποιότητας χωρίς επεξεργασία, κλείνοντας όλες τις γεύσεις και τα αρώματα του μέσα σε ένα βαζάκι.

Το μέλι πρέπει να καταναλώνεται από την ηλικία του ενός με δύο χρονών και πάνω. Γενικότερα η κατανάλωση του μελιού στα βρέφη θα πρέπει να συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας .

Το γεγονός ότι κρυσταλλώνει το μέλι σας, θα πρέπει να σας ευχαριστεί καθώς αυτό αποδεικνύει τη γνησιότητα του μελιού.Η υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης είναι εκείνη που κάνει το μέλι να ζαχαρώνει.Το ανθόμελο και το μέλι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη συνεπώς κρυσταλλώνει  γρήγορα .

Τα μέλια από κωνοφόρα δέντρα, το μέλι από θυμάρι  έχουν χαμηλή συγκέντρωση γλυκόζης και θέλουν περισσότερο χρόνο για να ζαχαρώσουν.

Το ακατέργαστο μέλι έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιέχει υψηλό όξινο επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί  συνθήκες μη ευνοϊκές  για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Εάν τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλι, τότε δεν μπορεί να χαλάσει. Λόγω του ότι το μέλι περιλαμβάνεται  στην κατηγορία των τροφίμων, ο κωδ. Τροφίμων υποχρεώνει να αναγράφεται ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση .

Ένας διαβητικός την μόνη γλυκαντική ουσία που πρέπει να καταναλώνει είναι το μέλι. Το μέλι έχει γλυκαιμικό δείκτη (GI) γύρω στο 55, οπότε κατηγοριοποιείται μεταξύ των τροφίμων με χαμηλό και μέτριο GI, τα οποία οδηγούν σε χαμηλότερη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με τα τρόφιμα υψηλού GI.

Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “βιολογικό προϊόν” και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη. Ακόμη και για έναν διαβητικό, το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο.

Όχι δεν είναι όλα τα μέλια το ίδιο προϊόν.  Οι ποικιλίες μελιού και οι γεύσεις που προκύπτουν  διακρίνονται ανάλογα από ποια λουλούδια, θάμνους ,δέντρα, βότανα συλλέγουν οι μέλισσες το νέκταρ .

  • Το μέλι ειναι πλούσιο σε βιταμίνες C,B1 , A, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο ,νάτριο ,ασβέστιο,φώσφωρο,χαλκό και ψευδάργυρο και επομένως ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος ,της καρδιάς και του εντέρου .
  • Λόγω των πλούσιων θρεπτικών συστατικών που διαθέτει αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας .
  • Είναι ένα φυσικό γλυκαντικό το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη στην καθημερινή μας διατροφή .

Το βάμμα πρόπολης περιέχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές    ιδιότητες. Αποδεδειγμένα δρα προληπτικά και  θεραπευτικά σε λοιμώξεις από ιούς, βακτήρια και μύκητες. Εφόσον δεν είμαστε αλλεργικοί σ’ αυτήν, έχουμε στη διάθεση μας ένα σπουδαίο αντιμικροβιακό φάρμακο, χωρίς παρενέργειες, στο οποίο κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να γίνει ανθεκτικό . Και το πιο βασικό είναι φυσικό προϊόν.