Η διαδρομή μας στο χρόνο

        To vasilikoergastiri.gr αποτελεί μία οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς. Ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της στον όμορφο κόσμο της μελισσοκομίας το 1955 και διατηρείται έως και σήμερα στη Στενή Ευβοίας.

    Η ιστορία μας ξεκινάει με δύο μελισοσμήνοι τα οποία είχε πιάσει ο παππούς μου Βαρτζής Κωνσταντίνος.Το ένα βρέθηκε πάνω σε μια ελιά και το άλλο κάτω από ένα βράχο . Ο ίδιος κατάφερε να τα  αυξήσει σε δεκάδες και να διατηρήσει όσα μελισοσμήνοι ήταν δυνατόν να συντηρήσει ένα άτομο  της εποχής  εκείνης ,με όποιον  εξοπλισμό υπήρχε.

  Κάπου εκεί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια,το 1978 εμφανίζεται  ο πατέρας  μου Δημήτριος Βαρτζής για  να στηρίξει  και να μεγαλώσει την επιχείρηση μας. Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια από δεκάδες  μελισοσμήνοι  γίνανε  εκατοντάδες,  καθώς  υπήρχαν δύο ζευγάρια χέρια  πλέον και πιο ανανεωμένος εξοπλισμός.

  Από το 2005 και έπειτα άρχισα και εγώ ο Κωνσταντίνος Βαρτζής να δραστηριοποιούμαι ενεργά στον κόσμο της μελισσοκομίας.Με πολύ όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουμε έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε την επιχείρηση και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τη γνώση που μας είχαν μεταφέρει οι παλιοί ως προς τη φιλοσοφία της μέλισσας. Επισκεφθείτε το Εργαστήρι μας στη Στενή Ευβοίας/ Εύβοια, μόλις μισή ώρα από τη Χαλκίδα.

Η φιλοσοφία μας

Τα προϊόντα που θα συναντήσετε στο vasilikoergastiri.gr είναι φυσικά και αγνά, χωρίς βλαβερές ουσίες και συντηρητικά. Βασικός μας κώδικας δεοντολογίας είναι ο σεβασμός προς τη φύση και τη μέλισσα  στηρίζοντας μια οικολογική συνείδηση. Ότι σας προσφέρουμε έχει παραχθεί με ευλάβεια τηρώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και ως προς εσάς και ως προς τη μέλισσα .Το προϊόν που βάζετε στο σπίτι σας δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία και αλλοίωση .

Προσφέρουμε και συσκευάζουμε μόνο το δικό μας μέλι στην αγορά. Οι ποσότητες είναι πάντα ανάλογες με τον αριθμό των κυψελών που έχουμε στην κατοχή μας για αξιοποίηση και φυσικά των καιρικών συνθηκών.

Αναγνωρίζοντας τη μαγεία και τα οφέλη που μας προσφέρει η φύση επιδιώκουμε να εμβαθύνουμε όλο και περισσότερο σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει να οραματιζόμαστε.